Hogaland

Bo ved Nordhavet

Rosendal Baroni
Rosendal Baroni fra hagen.

Dengang, 22. juli 2011 Kampdagen

Shakespeares teaterspill "Much Ado About Nothing" i Borggården på Rosendal Baroni, Universitetet i Oslos eiendom. Da vi nærmet oss rosebygda kom en telefon oss i møte. Hadde vi hørt om eksplosjonen i Oslo? Viktig melding, lytt på radio. Ingen flyalarm, men regjeringen hadde blitt bombet.

Blomsterkompost tilhenger
Blomster luket og til kompost.

Eks professorteolog, eks universitetsrektor, eks stortingsmann, eks høyreformann og eks stortingspresident Inge Lønning sa som et lite forord til teaterpublikum at ingen måtte tro at de kunne gjøre oss noe ustraffet. Vi skulle se teater mens opptellingen av de døde spilte seg ut bak kulissene.

Morderen hadde allerde gjort oss noe. Da regjeringen ble bombet reagerte ikke militæret. Det så ut som der var flere private sikkerhetsvakter som gjorde en innsats i gatene enn politi og soldater. Ingen militærstyrker og helikopter gikk opp i beredskap i påvente av angrepsbølge nummer to. Den som alltid kommer og nå slo over Utøya. Morderen måtte selv ringe for å gjøre media og stat oppmerksom på hva som foregikk. Elitebataljonen vår var i Afghanistan på oppdrag og kamptrening.

Baroniet halv stang
​Baroniet flagger på halv stang etter 22. juli massakren.

Denne gang. 22. juli 2014 Propagandadagene

Mens rakettene og bombene sprenger i Gaza og Israel blir noen barn sendt opp på takene for å leke en dødslek for media. Hvem sendte dem opp på taket når alle menneskelige instinkt ville omfavnet og beskyttet dem?